Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Produse
Contul
meu
Intră în contul tau woil.ro și ai control complet!
Produse

Ce este vâscozitatea?

publicat in: Noutati // publicat pe: 09.07.2014

Vâscozitatea, cea mai importantă proprietate a unui ulei, se referă la rezistenţa la scurgere a uleiului. Vâscozitatea unui ulei variază cu schimbările de temperatură, devenind mai mică atunci când este cald şi mai mare când este frig.

Un ulei trebuie să poată curge la temperaturi mici pentru a lubrifia părţile interne ale motorului. Trebuie, de asemenea, să rămană vâscos pentru a proteja motorul la temperaturi ridicate. Când uleiul este folosit la temperaturi variabile aşa cum se întamplă în fiecare motor este necesar ca variaţia vâscozitătii să fie cât mai mică.

Măsurarea schimbării de vâscozitate este dată de Indicele de Vâscozitate. Cu cât indicele este mai mare cu atât vâscozitatea variază mai puţin, ceea ce înseamnă o protecţie mai bună pentru motor. Indicele nu indică vâscozitatea uleiului la temperaturi mari sau mici.

Acest indice reprezintă gradul în care se schimbă vâscozitatea la variaţii de temperatură. Îmbunătăţirea vâscozitătii se realizează cu ajutorul aditivilor pentru mărirea vâscozităţii (viscosity improvers), polimeri sau compuşi polimerici care scad rata la care uleiurile îşi schimbă vâscozitatea în funcţie de temperatură. Aceşti aditivi măresc gama temperaturilor de lucru a uleiurilor de motor şi ajută la fabricarea uleiurilor multigrade.

Produse recomandate

Titlu Footer stanga


Suntem mai mult decât un furnizor de lubrifianți.

Suntem partenerul tāu pentru eficiență. Eficiență în menținerea flotelor auto și a utilajelor agricole sau industriale. Eficiență a costurilor și a intervalelor de revizie.
Înregistrează-te!

Îți trimitem doar informații utile. Rămâi în contact cu noi!

[GLOBAL_CHOOSE_LANGUAGE]
powered by teamshare
© Copyright 2019 White Impex
designed by headstart.ro