Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Produse
Contul
meu
Intră în contul tau woil.ro și ai control complet!
Produse
publicat in: Noutati // publicat pe: 09.07.2014

Institutul American de Petrol a realizat un sistem de clasificare pentru a identifica uleiurile capabile să întrunească cerinţele mai multor tipuri de motoare. Sistemul API are două categorii generale: seria S şi seria C. Clasificarea S vizează proprietăţile uleiurilor pentru motoarele alimentate cu gazolină sau propan.

Dacă un ulei trece o serie de teste pe motoare specifice, atunci poate fi clasificat API. Clasificarea creşte în ordine alfabetică aşa cum creşte nivelul de performanţă al lubrifianţilor. Fiecare clasificare nouă le înlocuieşte pe cele anterioare.

Uleiul SL poate fi folosit pentru orice tip de motor, mai puţin pentru cele pe care producătorul scrie ”ulei fără detergent”. SA şi SB sunt uleiuri fără detergent nerecomandate fără o specificaţie în acest sens. Avertismentele de pe motoarele fabricate între 1980 şi 1989 cer uleiuri SF, în timp ce pentru acelea fabricate între 1990 şi 1993 solicită uleiuri SG. Începând din 1996 sunt specificate uleiurile API SJ, iar cele fabricate din 1994 până în 1997 specifică uleiuri API SH. Din anul 2001 s-a introdus uleiul SL.

Acesta are rolul de a reduce consumul de combustibil şi emisiile de gaze. Clasificările de tip serie C sunt pentru motoare diesel. Acestea sunt: CA, CB, CC, CD, CD-II, CE, CF, CF-II, CF-4, CG-4, CH-4 şi CI-4. Spre deosebire de clasificarea S, clasificările C nu se substituie una alteia. Clasificările CF, CF-2, CH-4 şi CI-4 sunt specifice pentru diferite aplicaţii.

Produse recomandate

Titlu Footer stanga


Suntem mai mult decât un furnizor de lubrifianți.

Suntem partenerul tāu pentru eficiență. Eficiență în menținerea flotelor auto și a utilajelor agricole sau industriale. Eficiență a costurilor și a intervalelor de revizie.
Înregistrează-te!

Îți trimitem doar informații utile. Rămâi în contact cu noi!

[GLOBAL_CHOOSE_LANGUAGE]
powered by teamshare
© Copyright 2019 White Impex
designed by headstart.ro