Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Produse
Contul
meu
Intră în contul tau woil.ro și ai control complet!
Produse

Cum se realizează protecţia la temperaturi joase?

publicat in: Noutati // publicat pe: 09.07.2014

Uleiurile circulă în motor imediat ce acesta este pornit. La temperaturi joase uleiul are tendinţa de a se solidifica, ceea ce duce la o înrăutăţire a curgerii prin conducte, pompa de ulei şi alte componente, la pornirea motorului existând riscul ruperii peliculei de ulei existentă în piesele motorului.

Lipsa peliculei de ulei la pornirea motorului este principala cauză a uzurii motorului. Punctul de picurare este un indicator al capacităţii uleiului de a curge la temperaturi joase, adică cea mai scazută temperatură la care uleiul curge.

Tehnicile moderne de rafinare îndepărtează parafina din ţiţei, rămânând alte componente asemănătoare care sunt solubile la temperaturi peste 0ºC, dar cristalizează la temperaturi joase şi înrăutăţesc circulaţia uleiului. Pentru a înlătura acest inconvenient se adaugă aditivi anticongelanţi.

Aceşti aditivi păstrează cristalele de parafină în părţi microscopice şi împiedică unificarea acestora în structura uleiului, permiţand uleiurilor să opereze la temperaturi cât mai joase (pe timp de iarnă). Spre deosebire de uleiurile minerale care necesită aceşti aditivi, uleiurile sintetice, neconţinând cristale de parafină nu necesită aditivi antidepresanţi.

Produse recomandate

Titlu Footer stanga


Suntem mai mult decât un furnizor de lubrifianți.

Suntem partenerul tāu pentru eficiență. Eficiență în menținerea flotelor auto și a utilajelor agricole sau industriale. Eficiență a costurilor și a intervalelor de revizie.
Înregistrează-te!

Îți trimitem doar informații utile. Rămâi în contact cu noi!

[GLOBAL_CHOOSE_LANGUAGE]
powered by teamshare
© Copyright 2019 White Impex
designed by headstart.ro